NEWS and Activities

Vizita e delegacionit nga Fondacion “Shejh Zayed” të Emirateve të Bashkuara Arabe

Prishtinë, 04.03.2024 Sot, më datë 04.03.2024, në FSI ishin për vizitë një delegacion nga Fondacion “Shejh Zayed” të Emirateve të Bashkuara Arabe, në përbërje të z. Maxhid al Mansuri, znj. Aljae al Ubejdli, znj. Shejhata

Vizita e Reisit të Bashkësisë Islame të Malit të Zi, z. Rifat ef. Fejzić

Prishtinë, 04.03.2024 Sot, më datë 04.03.2024, në FSI ishte për vizitë Reisi i Bashkësisë Islame të Malit të Zi, z. Rifat ef. Fejzić, i shoqëruar nga z. Omer Kajoshaj. Mysafirët i priti dekani i FSI-së,

Fuqia Shpirtërore e Gruas dhe Tejkalimi i Padrejtësive Historike – Panel Diskutimi

Prishtinë, 06.02.2024 Më 5 shkurt 2024, në Bibliotekën e Fakultetit të Studimeve Islame në Prishtinë, për të shënuar më ndryshe këtë vit, 1 shkurtin Ditën Ndërkombëtare të Hixhabit, muajin kundër diskriminimit ndaj grave besimtare që

Profesoresha Besa Ismaili viziton Fakultetin e Shkencave Islame në Sarajevë

Më 19 janar 2024, profesoresha Besa Ismaili ishte në një vizitë pune në Fakultetin e Shkencave Islame në Sarajevë. Ajo u prit nga dekani prof. Mustafa Hasani, zëvendës dekanët prof.dr. Aid Smajiq dhe prof. dr.

Fakulteti i Studimeve Islame boton vëllimin e katërt të Epitafeve me mbishkrime në gjuhën osmane – Regjioni i Ferizajt

Në kuadër të aktiviteteve hulumtuese dhe shkencore të Fakultetit të Studimeve Islame, sot ka dal botimi i vëllimit të katërt të projektit hulumtues, (Epitafet në gjuhën osmane – Deshifrimi dhe përkthimi i tyre, Regjioni i

FAKULTETI I STUDIMEVE ISLAME ORGANIZOI LIGJËRATË ME TEMËN:“Arti i Stilit Osman në Kosovë (arkitektura, piktura dhe skulptura)”

Sot, më 27.12.2023, në Fakultetin e Studimeve Islame u mbajt ligjëratë nga prof. ass. dr. Orges Drançolli me temën ” Arti i Stilit Osman ne Kosovë (arkitektura, piktura dhe skulptura)”. Ligjërata e mbajtur u fokusua

Announcements and notifications

Studentë të suksesshëm