Prishtinë, 27.07.2020
Me date 25.07.2020 u mbajt konferenca shkencore ndërkombetare përmes prezentimeve online me temë: “Multikonfesionalizmi në shoqërinë multietnike dhe multikonfesionale”, organizuar nga Fakulteti i Shkencave Islame në Shkup.

{jathumbnail}Përveç studiusve shqiptar dhe maqedonas nga Maqedonia e Veriut, në këtë konferencë moren pjesë edhe studiues nga Kosova, Shqipëria dhe Mali i Zi.
Në konferencë kryesisht u diskutua rreth ndërtimit të paqes dhe tolerances në shoqëritë multietnike dhe multikonfesionale të vendeve ballkanike të përfshira në luftrat e fundit.
Ne kete konference dekani i Fakultetit te Studimeve Islame, prof.asoc.dr.Fahrush Rexhepi mori pjese me temen: “Roli i fese ne shoqerite multikonfesionale”