Dr. Selim Selimi

Position: Profesor
Categories: Stafi akademik
Location: Prishtine
DOKTOR i shkencave të filologjisë

Selim Selimi lindi më 12 shtator 1968 në Dobërçan të Gjilanit. Gradën e masterit e ka marrë më 2010 në Fakultetin e Filologjisë të Universitetit të Prishtinës me temën “Doburqan turk agzi“ (E folmja turke e Dobërqanit) viti 2010. Aktualisht është doktorant në Universitetin Sakarja të Turqisë. Është profesor në Medresenë e Mesme ”Alauddin“, paralelja e ndarë në Gjilan që nga
viti shkollor 1996 e këtej.

Selim Selimi është angazhuar në vijimësi në Fakultetin e Studimeve Islame që nga viti shkollor 2014 – 2015 si ligjërues i gjuhës turke. Gjithashtu është arsimtar në shkollën fillore “Nazim Hikmet” të Dobërçanit, kryetar i Shoqatës Bamirëse “Halit Gashi”, ndërsa një mandat ka qenë edhe zëvendëskryesues i Kuvendit të Komunës së Gjilanit (2010- 2014).

Selim Selimi është autor u librit ”Gilan ile doburça’nin kisa tarihi ve türk kültürü”, 2012, Gjilan dhe i monografi së së shkollës “Nazim Hikmet”, Dobërçan, 2016.