Filloi punimet konferenca ndërkombëtare “Arsimi islam te shqiptarët: Sfida dhe perspektiva” që  po mbahet në Tivar (Bari)  të Malit të Zi nën organizimin Institutit Ndërkombëtar të Mendimit Islam (IITC) dhe
Insititutit Shqiptar i Mendimit dhe Civilizimit Islam (AIITC).

{jathumbnail}Në ketë konferencë po marrin pjesë edhe shtatë profesor të Fakultetit të Studimeve Islame në Prishtinë në krye me dekanin prof Dr Fahrush Rexhepi. Në këtë konferencë po marrin pjesë studiues, profesor dhe pjesëmarrēs tjerë shkencorë  të ndryshëm nga rajoni dhe më gjerë.
Hapjen e sesionit e bënë  dr. Faruk Borova, drejtor o Bordit  Drejtues  AIITC, dr Ahmad Totonji, themelues  dhe anëtar i IIIT BOT dhe  reis Rifat  ef, Fejziç, kryetar i  BI të Malit të Zi.
Konferenca  do të zgjatë dy ditë.